Ταξιδεύοντας στην χώρα των συναισθημάτων

Ταξιδεύοντας στην χώρα των συναισθημάτων

Ένα εργαστήρι με θέμα τα συναισθήματα έρχεται να υλοποιήσει η Εν Δυνάμει για τους μικρούς μας φίλους. Στοχεύει στην συναισθηματική αγωγή με 2 συναντήσεις το μήνα. Θα δουλέψουμε με τα παιδιά την αγάπη, τη χαρά, τη λύπη, το θυμό, το φόβο, τη ζήλια, τη φιλία, την αυτοεκτίμηση την αποδοχή και την διαφορετικότητα.

Το εργαστήρι χρησιμοποιεί την τέχνη (πίνακες ζωγραφικής, μουσικά ερεθίσματα) και το παιχνίδι ως μέσα για την ελεύθερη δημιουργική έκφραση των παιδιών. Οι μουσικοκινητικές δράσεις, οι αυτοσχεδιασμοί, οι δραματοποιήσεις ιστοριών, η αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι και τα παιχνίδια ρόλων θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να διερευνήσουν τα συναισθήματα , να δημιουργήσουν μια εικόνα του εαυτού τους σε σχέση μ αυτά τα συναισθήματα και της σχέσης τους με τους άλλους και το ευρύτερο περιβάλλον.

Απώτεροι στόχοι αυτού του εργαστηρίου είναι τα παιδιά μέσα από τις δράσεις να συνεργαστούν, να μοιραστούν ιδέες, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με τους άλλους, να αναπτύξουν τις γνωστικές τους ικανότητες (συγκέντρωση, αξιολόγηση και επίλυση προβλημάτων).   

Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το περιβάλλον και η αναγνώριση συναισθήματος για κάθε δράση.