Εύη Τσιάκαλου

Η Εύη Τσιάκαλου είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός, Συστημική οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια αποφοίτησε το έτος 2003 από το ΑΤΕΙ Κρήτης και κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού. Η εργαστηριακή της  άσκηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, δημόσιο σχολείο και στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ανέλαβε και επεξεργάστηκε κλινικά περιστατικά παιδιών προσχολικής ηλικίας μέσα από την διαδικασία της παρατήρησης καθώς και ενηλίκων στην ψυχιατρική κλινική λαμβάνοντας κοινωνικά ιστορικά και απασχολώντας  τους στα πλαίσια του προγράμματος της κλινικής. Επίσης οργάνωσε δεκαμελή ομάδα ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 Την εξάμηνη πρακτική άσκηση πραγματοποίησε στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ Αθηνών. Οι τομείς άσκησης της ήταν οι ακόλουθοι. Λήψη κοινωνικών ιστορικών,  παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ψυχική υγεία  παιδιού και εφήβου καθώς και  κλινική επεξεργασία θεραπευτικών συνεδριών σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα του θεραπευτικού τμήματος εφήβων. 

Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε  ως  κοινωνική λειτουργός νεοεισερχόμενων κλινικών περιστατικών στο ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» Στην Αντίστιξη παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια της συστημικής προσέγγισης καθώς και πραγματοποίησε την προσωπική της ομαδική θεραπεία.

Το 2006 διορίστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής όπου και εργάζεται ως σήμερα. Έχει εμπειρία στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ασθενών ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας. Καθημερινά ασκεί  κλινικό έργο με άτομα, την οικογένεια καθώς και ασκώντας ψυχιατρική διασυνδετική των ασθενών σε διάφορους φορείς στην κοινότητα. 

Από το Σεπτέμβριο του 2020 παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην Εν δυνάμει Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και εκπαίδευσης μέσω ατομικών συνεδριών και στήριξη σ’ όλο το φάσμα των κοινωνικών δράσεων.  

Παρακολούθησε επιπλέον το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κλινική ψυχοπαθολογία ενηλίκων. 

Τέλος παρακολούθησε το διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα  Δεξιότητες και τεχνικές παρέμβασης στο γωνιακό συμπεριφορικό μοντέλο υπό την αιγίδα του Δρομοκαϊτείου και του ψυχοθεραπευτικού κέντρου «Το δένδρο της θεραπείας»