Ελισάβετ Κανάκη

Η Ελισάβετ Κανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Μέσα από το προσωπικό της θεραπευτικό ταξίδι ανακάλυψε, το ταλέντο της στο να βοηθάει και να συνοδεύει τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά στην αλήθεια τους. Σπούδασε στο “Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του χαρακτήρα” ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, σωματικής προσέγγισης. Έχει καθοδηγήσει ομάδες πρόληψης, σωματικής και ψυχο-κοινωνικής ενδυνάμωσης παιδιών και προεφήβων.

Έχει εργαστεί με εφήβους και ενήλικες σε ομάδες σωματικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων όπως π.χ.: της μεθόδου “Gestalt”, “Τραύμα και σωματική ψυχοθεραπεία”, “Βιοδυναμική Ψυχοθεραπεία”, “Νευροφυτοθεραπεία”, “Συνοδεύοντας την οικογένεια, στην δημιουργική χαρά και τη ζωντάνια”, “λέξεις κλειδιά που ξεκλειδώνουν το υποσυνείδητο”, “Gentle, Bio energetics”,“τεχνικές θεραπείας μέσω του δημιουργικού οραματισμού και της αναπνοής”, “ τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης “, “Ψυχόδραμα/Κοινωνιόδραμα” ,“Θεραπεία Ζεύγους” και συνεχίζει.

Είναι πιστοποιημένη Δασκάλα Yoga (Υοga Alliance 300 HR). Διδάσκει ομαδικά και ατομικά μαθήματα από το 2016 και συνεχίζει. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπευτική μέθοδο ‘Walking in your shoes” που βασίζεται στη συστημική αναπαράσταση κατά Bert Hellinger. (WIYSI Greece 2015).Έχει εκπαιδευτεί και συμμετάσχει εθελοντικά στο σύστημα «Θάλλω, το γήρας με χαμόγελο.»

Η εσωτερική της φωνής από μικρή την καθοδήγησε να διερευνήσει το σώμα, την ψυχή και την αλληλεπίδρασή τους. Ως παιδί την κέρδισε το κλασικό μπαλέτο, ο σύγχρονος χορός και το θέατρο. Αποφοιτώντας από το λύκειο σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων.

Παράλληλα σπούδασε δραματική τέχνη και σκηνοθεσία στο «Θέατρο των Αλλαγών». Έχει εργαστεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει καθοδηγήσει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού και σωματικού θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες. Εφαρμόζει ολιστικά και συνδιαστικά τις τεχνικές που έχει εκπαιδευτεί, με στόχο να προάγει την σύνδεση σώματος, νου, καρδιάς και πνεύματος.

Στην ομάδα της <<Εν δυνάμει>> Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης εντάχθηκε στο εθελοντικό κομμάτι για να προσφέρει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και να συνεισφέρει στην κοινότητα μέσα από το δικό της πεδίο γνώσεων και εκπαιδεύσεων.